08 nov

Voor het eerst van het seizoen zijn we compleet!!

Geschreven door Vedo'70 Dames 1

Vedo'70 DS 1 - OKK '70 DS 1

Gespeeld op 08-11-2014

4 - 0
Setstanden
25 - 21
25 - 16
25 - 23
25 - 11
100 - 71

Voor het eerst van het seizoen zijn we compleet!! Na het warmspelen dus eerst maar eens een teamfoto gemaakt, die was namelijk ook niet meer helemaal up-to-date.

OKK staat in het standenoverzicht niet zo hoog, maar aan de stand is te zien dat ze van veel teams punten weg sprokkelen, dit moeten wij vandaag zeker zien te voorkomen.
Wij hebben onze punten hard nodig om aansluiting te houden met onze tegenstanders te houden.
Tijdens het inspelen en inslaan laat OKK zien over voldoende aanvalskracht te beschikken, daar zal het probleem waarschijnlijk niet liggen.

1e set
De eerste paar punten gaan erg rommelig. De service pass loopt niet lekker, en de schrijfster van dit verslag krijgt een vervelende flashback naar de wedstrijd van vorige week! Waarschijnlijk hebben meer speelsters dit, maar dit schrikbeeld willen we niet nogmaals meemaken en we herpakken ons om punten te gaan verzamelen.
Het is hard werken! Doordat de pass niet lekker loopt komen we moeizaam aan aanvallen toe. We zijn erg lief voor onze tegenstanders. De prikballen zijn te makkelijk, waardoor we het onszelf onnodig moeilijk maken.
Hierdoor krijgen de dames van OKK alle ruimte om wel aan aanvallen toe te komen. Gelukkig hebben we voldoende ervaring en stabiliteit in huis om deze set te (over)winnen. 25-21

2e set
In deze set loopt het spelletje gewoon lekker! De pass, veelal goed opgeÃĢist door libero Cecilia Koster, komt bij de spelverdeelsters terecht, zij zet het balletje op en de aanvaller slaat hem op de grond. Het is af en toe zo gemakkelijk.
Voordeel voor de Vedo dames in deze set was dat OKK totaal geen controle had over hun pass, zodat zij niet aan aanvallen toe kwamen.
Een mooie service serie van Heidy Hartog zorgt voor de meeste punten in deze set. 25-16

3e set
Ja hoor, daar is hij weer, de derde set. En wat weten we het weer spannend te maken. Joyce Bouman komt erin op de diagonaal, en Ranka Dekker schuift naar de buiten. Ondanks de snoeiharde aanvallen van beide buitenaanvalsters, Anita Heijkoop en Ranka Dekker, wordt de set met een nipt puntenverschil geworden. 25-23

4e set
Het is nu belangrijk om de concentratie vast te houden, we willen wel dat bonuspuntje hebben natuurlijk. Het grootste gedeelte van de set scoren we punten met de service. OKK blijft moeite houden met de pass en krijgt op deze manier geen kans tot aanvallen. De momenten waarop de dames van OKK wel aan aanvallen toe komen, hebben zij 'last' van de sterke blokkering aan de Vedo kant. Met een score van 25-11 heeft Vedo vandaag 5 punten in de pocket!

  • Deel:

Reageren

Je reactie is welkom! Hou het wel netjes alsjeblieft