23 nov

Vedo'70 DS1 op bezoek bij Next volley Dordrecht

Geschreven door Vedo'70 Dames 1

Next Volley Dordrecht DS 3 - 3

Gespeeld op 23-11-2016

0 - 4
Setstanden
22 - 25
14 - 25
21 - 25
20 - 25
77 - 100

Wedstrijdverslag Next Volley 3 – Vedo’70 D1 18 november

En toen was het vrijdag, bijna weekend. Het was zo’n typische koude herfstdag waarbij je om 16.00u ineens op schrikt en denkt; o’ja vanavond een volleybalwedstrijd! 
Gelukkig was ondanks deze schrik het hele team rond 19.30 uur aanwezig in de sporthal van Dordrecht, om ons op te maken voor een volleybalwedstrijd tegen het derde dames team van Next volley. 
De stemming was goed, maar bij een ieder speelt stiekem dat stemmetje in het achterhoofd……als het maar wel gaat lukken op vrijdagavond. 
De ervaring leert ons namelijk dat dit niet ons meest succesvolle volleybalavondje is. (uitjes, feestje en etentjes zijn hier uiteraard van uitgesloten). 
Maar ja, behaalde resultaten in het verleden, geven geen garantie voor de toekomst en dat zou ons dan dus ook mooi uit komen….

1e set 
Omdat de scheidsrechter wat later aanwezig was, konden we voorafgaand aan deze set goed warm spelen en begonnen we helemaal topfit aan de wedstrijd. 
De eerste ballen gaan prima. Aanvallend zijn we wat voorzichtig en lief voor het jonge team van Next volley. We behaalden deze set onze punten voornamelijk door de bal goed geplaatst in het veld van de tegenstander te plaatsen. 
De pass liep nog niet helemaal lekker, maar door de rust te bewaren en degelijk te spelen was het eerste punt binnen. Vedo wint de set met 25-22.

2e set 
Aan de opstelling verandert in deze set niets. Met de opdracht om druk uit te oefenen op onze tegenstanders gaan we het veld weer in. 
Ranka Dekker brengt deze set meteen op een ruime voorsprong door een goede service serie. 
De jonge dames van Next Volley laten meer afwisseling in hun aanval zien, maar krijgen onvoldoende controle over de pass om het Vedo echt moeilijk te maken. 
Het tweede punt is binnen voor Vedo 25-14

3e set 
Leonie Stam wisselt van buitenpositie met Ranka Dekker. De set begint onrustig. De dames van next volley weten aanvallend veel te scoren. De dames van Vedo krijgen de blokkering niet op de juiste plek en hebben even het nakijken. 
Aan het einde van de set wordt het echt spannend en staat het op een gegeven moment 20-20. 
De vedo dames willen wel, maar lijken gewoon vertraagd te zijn. Net op het nippertje van deze set weet Vedo de set naar zich toe te trekken met een stand van 21-25

4e set 
Thirza van Gelder wisselt deze set van positie met Leonie Stam. Ze maakt al snel wanneer ze in veld komt een prachtige en wonderlijk blok-kop-bal, welke vervolgens door Dieke Roos ook nog over het net geslagen wordt! 
Twee goede servicebeurten van Heidie Korevaar en Dieke Roos brengen de stand op 21-15. Je zou zeggen dat het dan niet meer mis mag gaan, maar wij wisten het toch nog erg spannend te maken…
Next Volley sprokkelt punt voor punt binnen en Vedo ziet de voorsprong steeds kleiner worden. Gelukkig werd op het spannendste moment van de wedstrijd (24-20 voor Vedo) Els van Bruggen binnen de lijnen gebracht en zij serveerde met stalen zenuwen een prachtige bal, welke voor de overwinning zorgde.

Heerlijk om 5 punten binnen te halen, zeker op vrijdagavond! A.s woensdag staat er een spannende wedstrijd op het programma tegen WIK Groot-Ammers. De wedstrijd begint om 20.30 uur in het Bruisend Hart. Komt u ons aanmoedigen?

 

 

  • Deel:

Reageren

Je reactie is welkom! Hou het wel netjes alsjeblieft