27 apr

En dat was alweer de laatste...

Geschreven door Vedo'70 Dames 1

Volley Tilburg DS 6 - Vedo'70 DS 1

Gespeeld op 27-04-2017

3 - 1
Setstanden
25 - 23
30 - 28
10 - 25
25 - 13
90 - 89

Zaterdagmorgen 22 april om 09:00 uur, ja u leest het goed 9 UUR ‘s morgens!! Verzamelden de dames en coach Jos van Mersbergen, helaas zonder Els van Bruggen, zich op de carpool Avelingen om om 10:30 uur de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen in Tilburg.

Nadat het parkeergeld betaald was, en Ranka Dekker dacht dat we 3 dagen de tijd nodig hadden om de wedstrijd te spelen, liepen we naar de sporthal. Aangekomen in de (sport)hal, was het zoeken naar de zaal en kleedkamers. De koffie stond al klaar dus die was snel gevonden.

Eenmaal aangekomen in de kleedkamer kwam er een gedachte bij iemand boven van een filmpje wat al vrij vroeg in het seizoen gestuurd is. Nu vragen jullie je natuurlijk af, waar gaat dit heen. Nou dat zal ik jullie vertellen. Tijdens het seizoen kwam er een filmpje voorbij van een sporter die via een buikschuiver onder de douche gaat. Nu was er iemand, ik noem geen namen, die zo gek was om te zeggen ‘ik ga wel als eerste’. Nadat diegene dit hoorde, werd de sporttas neergezet, de broekzakken leeg gehaald en ja hoor daar ging ze … zo een buikschuiver naar de douche! Maar dit was niet het enige wat er op deze vroege morgen gebeurde, want het dansje van de koningsspelen werd ook nog eventjes voor gedaan door 3 juffen van ons team.

Nadat we al deze zinnige dingen hebben gedaan, gingen we maar eens in de zaal kijken of we het veld net zo makkelijk konden vinden. Het veld gevonden, tijd om warm te gaan lopen. Eventjes “proef” blokkeren en … konden wij nou niet meer zo hoog springen zo vroeg op zaterdagochtend? waren we gekrompen? wat was er aan de hand!? Nadat wij hadden geconstateerd dat het net te hoog hing, was dit volgens de coach van Tilburg niet zo. Na het inspelen was het tijd om in te gaan slaan, maar waren we echt zo slecht?? Gelukkig kregen de meiden van Tilburg de eerste ballen ook niet over het net geslagen en was er toch iets met het net. De meetstok erbij gehaald en ja hoor, het net hing wel een centimeter of 7 te hoog. Het net naar beneden, verder inslaan en de wedstrijd kon dan gaan beginnen.

De woorden van coach Jos van Mersbergen was dat we een pittige ploeg tegenover ons hadden staan en dat we hard moeten gaan werken.

Set 1 begon lekker en we bleven met de punten dicht bij elkaar. Er werd goed verdedigd, Anita Heijkoop maakte een lekkere service serie, Ranka Dekker stond lekker te blokkeren en ook de korte ballen werden goed verdedigd. Helaas was het einde van de set rommelig en verloren we met 25-23.

Op naar set 2.
Ook in deze set bleven we bij, werd er goed verdedigd, geblokt en geserveerd. Aan het einde van de set werd het wel heel spannend en wat er in het begin goed ging, werd aan het einde minder. Na een aantal keer op setbal te hebben gestaan, moesten we helaas toch de set in Tilburg laten met 30-28.

Dan de beruchte 3de set.
De set begon lekker, Leonie Stam maakte een lekkere service serie en als snel stonden we op een lekkere voorsprong. De Vedo dames waren op dreef en denderden lekker door met een einduitslag van 10-25. Set winst voor de dames van Vedo.

De 4de set dit spel proberen door te zetten en er een 5de set uit halen. In de eindstand kunnen we tenslotte als 5de of 8ste eindigen.
De set begonnen we lekker, maar al snel werd het rommelig in de pass en was de set met 25-13 ook snel voor de meiden uit Tilburg.

In het totaal aantal punten deze wedstrijd was weinig verschil. Volley Tilburg heeft deze wedstrijd 90 gehaald en wij 89.

En zoals dat helaas vaak gaat met een laatste wedstrijd van een seizoen, werd er ook bij ons afscheid genomen van een aantal dames en ook coach Jos.
Maar zoals wij Jos kennen heeft hij van alles bijgehouden dit seizoen.
We hebben 45 trainingsuren er op zitten dit seizoen, 22 wedstrijden gespeeld waarvan Jos er 20 heeft gecoacht, inclusief 2 in samenwerking met Henk Oosse. Nu missen we natuurlijk 2 wedstrijden, 1 hiervan heeft Henk gecoacht en de andere ons eigen teamgenootje Heidie Korevaar. We speelden 93 sets in totaal en in deze sets hebben wij 3.892 punten gehaald. 

Namens het hele team bedanken wij jullie voor jullie support dit seizoen en hopelijk zien we jullie volgend seizoen weer!!

  • Deel:

Reageren

Je reactie is welkom! Hou het wel netjes alsjeblieft